Visa Waiver -ohjelma (VWP)

Visa Waiver Program on Yhdysvaltain hallituksen ohjelma, jonka avulla osallistujamaiden kansalaiset voivat saapua Yhdysvaltoihin liike- tai vierailijatarkoituksiin ilman viisumia. Hyväksytyllä ESTA-hakemuksella Yhdysvaltoihin saapumisen etuna on, että voit matkustaa Yhdysvaltoihin lyhyellä varoitusajalla. Kaikki eivät kuitenkaan voi saapua Yhdysvaltoihin Visa Waiver -ohjelman puitteissa. Vain Visa Waiver -maiden kansalaiset voivat hakea. Matkustajien, joilla on passi muista maista, on hankittava B-1- tai B-2-vierailijaviisumi etukäteen. Huomioi, että matkustuslupa (ESTA) on haettava verkossa etukäteen, kun taas lomake I-94W yleensä täytetään lentäessäsi Yhdysvaltoihin tai ennen Yhdysvaltain satamaan saapumista.

Mitä tietoja tarvitaan ESTA-hakemuksen jättämiseen?

Matkustajan tulee antaa seuraavat henkilötiedot: etu- ja sukunimi, sukupuoli, syntymäaika, passin numero, passin myöntämismaa ja viimeinen voimassaolopäivä, kansalaisuus, lisäksi hakija voi antaa matkaan liittyvät tiedot kuten matkan määränpää, hotelli ja lennon numero. Hakijan on myös vastattava kelpoisuuskysymyksiin, jotka koskevat tuomioita tietyistä rikoksista, tartuntataudeista, pidätyksistä ja aiemmista viisumin peruuttamisista tai karkoituksista.

Voivatko matkustajat hakea ESTA-lupaa ilman erityisiä yksityiskohtaisia matkasuunnitelmia?

Hakijoilta ei vaadita yksityiskohtaisia ​​ja tarkkoja suunnitelmia matkustaakseen Yhdysvaltoihin ennen kuin he hakevat ESTA-matkustuslupaa. Jos Yhdysvaltoihin liittyvät matkatiedot eivät ole tiedossa, kun hakija jättää ESTA-hakemuksen, hakijan ei tarvitse täyttää matkatietojen kenttiä. Matkan tiedot voidaan päivittää, kun matkasuunnitelmat ovat valmiita. Matkatietoja ei tarvitse päivittää, jos ne muuttuvat ESTA:n hyväksymisen jälkeen. Yhdysvaltain hallitus suosittelee, että matkustuslupahakemukset jätetään mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Mitä matkustajan tulisi tehdä, jos häntä ei ole hyväksytty matkustamaan ESTA:n kautta?

Jos Yhdysvaltain hallitus ei hyväksy ESTA-hakemusta ja hakija haluaa jatkaa suunnitelmaansa matkustaa Yhdysvaltoihin, matkustajalla on mahdollisuus hakea ei-maahanmuuttajaviisumia mistä tahansa Yhdysvaltain suurlähetystöstä tai konsulaatista.